Site Overlay

Haptonomie en massage

HaptoMassage

Haptonomie kent een mooie toepassing in massage. Haptonomische fenomenen als ruimte, aandacht, waarnemen, contact, grenzen, naderen en benaderen neem ik vanzelfsprekend mee in mijn behandelingen. Afstemming is hierbij van wezenlijk belang, wat heb jij als cliënt nodig? Wat kan ik jou bieden? Kan ik hierbij bij mijzelf blijven en jou je ruimte laten? Wat kunnen we samen in de massagebehandeling doen? Ben je bereid mij toe te laten, kan ik mij aan jou laten voelen? Waar liggen je grenzen, kun je die aangeven, kan ik die voelen en respecteren? Is er affectiviteit in het contact? Kan ik jou in alle vrijheid laten zijn wie je bent? Zonder oordeel of vooroordeel?

Eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld. Deze aspecten van contact spelen onbewust altijd een rol, ze zijn duidelijk voelbaar. Het is aftasten van wat goed voelt, voor jou als ontvanger van een massage en voor mij als gever van een massage.

Bij Sense & Touch is mogelijk om te kiezen voor een massagebehandeling die bewust gebruik maakt van die haptonomische fenomenen. Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat haptonomie jou te bieden heeft of tijdens een massage meer bewust willen zijn van je lijf en wat dat jou vertelt, dan kun je kiezen voor een haptische massagebehandeling, die ik HaptoMassage noem.

In deze behandeling ligt de nadruk op contact maken en ervaren wat verschillende manieren van aanraken met je doen.

De aanrakingen zijn niet specifiek gericht op ontspanning, maar maken je bewust van wat er in het moment voelbaar is, hoe het met je gaat, wat je lijf je te vertellen heeft. Wat je daarbij tegenkomt is voor iedereen verschillend. Het zijn jouw unieke waarneming en alles wat zich aandient mag er zijn.

Net zoals jij er mag zijn.

Meer weten over haptonomie? Ga naar de pagina Haptonomie of Haptotherapie.

Scroll Up