Site Overlay

Haptonomie en massage

HaptoMassage

Haptonomie kent een mooie toepassing in massage, de haptische massage of zoals ik het noem: HaptoMassage.

Afstemming is hierbij van wezenlijk belang, wat heb jij als cliënt nodig? Wat kan ik jou bieden? Wat kunnen we samen in de massagebehandeling doen? Ben je bereid mij toe te laten, mag ik mij aan jou laten voelen? Waar liggen je grenzen, kun je die voelen en ook aangeven? Mag er affectiviteit in ons contact voelbaar zijn? Kun je jezelf in alle vrijheid laten zijn wie je bent? Zonder oordeel of vooroordeel? Hoeveel ruimte neem je in, hoeveel ruimte voel je? Kun je voelen hoe het nu écht met je is?

Deze aspecten van contact spelen altijd een rol. Ze zijn voelbaar, hoewel ze vaak onbewust zijn. Contact is een wederkerig proces. Van die wederkerigheid maak ik gebruik in de HaptoMassage. Zowel de ontvanger als de gever van de massage, laten zich voelen in de aanraking.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat haptonomie jou te bieden heeft of tijdens een massage meer bewust willen zijn van je lijf en wat dat jou vertelt, dan kun je kiezen voor een HaptoMassage.

In deze behandeling ligt de nadruk op contact maken en ervaren wat verschillende manieren van aanraken met je doen. De aanrakingen zijn niet specifiek gericht op ontspanning, maar maken je bewust van wat er in het moment voelbaar is. Hoe het met je gaat, wat je lijf je te vertellen heeft. Wat je daarbij tegenkomt is daarom voor iedereen verschillend. Het zijn jouw unieke waarneming en alles wat zich aandient mag er zijn.

Net zoals jij er mag zijn.

Meer weten over haptonomie? Ga naar de pagina Haptonomie of Haptotherapie.

Scroll Up