Site Overlay

Over Mieke

Als kind had ik al interesse in ‘de mens’. Zowel het menselijk lichaam, als de vraag waarom mensen doen wat ze doen vond ik boeiend. Waren er medische programma’s op tv, dan zat ik met mijn neus boven op het scherm. Verhalen over wat mensen in hun leven mee maakten, boeken over psychologie, seksualiteit, psychische stoornissen? Ik verslond ze allemaal. Ooit wilde ik creatief therapeut worden, of verpleegkundige, verloskundige of arts. Het liep anders, zoals dat vaak in het leven gaat.

Nu, zoveel jaren later, ben ik dan toch bij mijn oorspronkelijke interesses teruggekomen. Als haptotherapeut en masseur heb ik alle aspecten van mijn oorspronkelijke interesses met elkaar vervlochten. Psychologie, het lichaam en de verhalen. De gehele mens. Ik mag een stukje meereizen, dichtbij komen en meevoelen. Mooi vind ik dat. En heel bijzonder, ieder keer weer.

Als ‘professioneel aanraker’ breng ik mensen weer in contact met hun lijf en hun gevoel. Hierbij maak ik naast mijn (levens)ervaring en kennis, gebruik van mijn persoonlijke kernwaarden: eerlijkheid, kwetsbaarheid en passie.

Emotionele eerlijkheid zie ik als een voorwaarde voor ontwikkeling en groei. Jezelf écht durven laten zien, voelen en horen, is de kracht die kwetsbaarheid in zich draagt. Want als je jezelf durft te zijn, hoef je je niet meer anders voor te doen. En alleen als je je vrij voelt om te zijn wie je bent, kun je voluit en gepassioneerd je leven LEVEN!

Mijn naam is Mieke Buijsman. Ik help je graag om te ontdekken wat je lichaam jou te vertellen heeft!

Ontwikkeling

In een ver verleden ben ik ooit gestart met een creatieve opleiding in reclame en presentatietechnieken. Om te ontdekken dat ik me in deze wereld niet thuis voelde. Daarna volgden vele verschillende functies bij evenzoveel organisaties in o.a. zorg en onderwijs. Ik was er best goed in, maar mijn hart lag (zoals je hierboven las) ergens anders. In 2010 heb ik ervoor gekozen om mijn hart te gaan volgen en de passie terug te brengen in mijn leven. Zo kwam ik in aanraking met massage en vervolgens haptonomie. Sinds 2012 heb ik een massagepraktijk aan huis. Hier geef ik met liefde tijd en aandacht aan mijn cliënten, die met uiteenlopende vragen bij me komen. De diversiteit aan mensen en hun verhalen maakt mijn vak, iedere dag weer, heel bijzonder.

In oktober 2015 ben ik gestart met het Basisjaar Haptonomie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. In de haptonomie staat de ontmoeting centraal. Dit heeft voor mij een dubbele betekenis: het ont-moeten, ofwel het loslaten van ‘moeten’. Maar ontmoeten is ook met gevoel in contact treden met jezelf en met de ander en omgeving. Het werkelijk beleven van die ontmoeting helpt om jezelf weer te herkennen en te erkennen. Dit uitgangspunt sprak me enorm aan en daar wilde ik meer van weten. Een jaar later ben ik doorgestroomd naar de 4 jarige post-HBO opleiding Haptotherapie

Naast mijn werkzaamheden in mijn praktijk ben ik met regelmaat werkzaam als vrijwilliger. Bijvoorbeeld als jongerencoach bij Kamers met Kansen, een innovatieve vorm van huisvesting voor jongeren tussen de 17 en 26 jaar. Maar ook bij Safegroup Breda.  opvang voor vrouwen en hun kinderen, waarbij diverse gezinsproblematiek en huiselijk geweld een rol spelen. Daarnaast ben ik jarenlang als vrijwilliger betrokken geweest bij de Stichting LeukeDingenDag. Jaarlijk wordt er een zorgeloze dag georganiseerd, voor kinderen die om diverse redenen niet meer thuis (kunnen) wonen, waarbij genieten en weer even gewoon kind kunnen zijn voorop staat.

Samen met mijn geliefde woon ik in Breda en gezamenlijk hebben wij 4 (stief)kinderen en 1 kleinkind.

Scroll Up