Site Overlay

Over Mieke

Door je (aan) te raken breng ik je weer in contact met je lijf en je gevoel, zodat je kunt worden wie je werkelijk bent. Hierbij maak ik naast mijn ervaring, kennis en kunde, gebruik van mijn persoonlijke kernwaarden.

Emotionele eerlijkheid zie ik als voorwaarde voor ontwikkeling en groei. Jezelf écht durven laten zien, voelen en horen, is de kracht die kwetsbaarheid in zich draagt. Want als je jezelf durft te zijn, hoef je je niet meer anders voor te doen. En alleen als je vrij bent om te zijn wie je bent, kun je voluit en gepassioneerd je leven LEVEN!

Mijn naam is Mieke Buijsman en ik help je graag om te ontdekken wat je lichaam jou te vertellen heeft!

Ontwikkeling

In het verleden heb ik verschillende functies vervuld bij diverse organisaties in de zorg en het onderwijs. In 2010 heb ik ervoor gekozen om mijn hart te volgen en de passie terug te brengen in mijn leven. Mijn eigen persoonlijke ontwikkeling heeft me uiteindelijk gebracht bij massage en haptonomie. Sinds 2013 heb ik een massagepraktijk aan huis. Daar geef ik met liefde tijd en aandacht aan mijn cliënten, die met uiteenlopende vragen bij me komen. De diversiteit aan mensen en hun verhalen maakt mijn vak, iedere dag weer, heel bijzonder.

In oktober 2015 ben ik gestart met het Basisjaar Haptonomie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. In de haptonomie staat de ontmoeting centraal. Dit heeft voor mij een dubbele betekenis: het ont-moeten, ofwel het loslaten van ‘moeten’. Maar ontmoeten is ook met gevoel in contact treden met jezelf en met de ander en omgeving. Het werkelijk beleven van die ontmoeting helpt om jezelf weer te herkennen en te erkennen. Dit uitgangspunt sprak me enorm aan en daar wilde ik meer van weten. Een jaar later ben ik daarom doorgestroomd naar de 4 jarige post-HBO opleiding Haptotherapie

Naast mijn studie en mijn werkzaamheden in mijn praktijk werk ik als vrijwilliger bij Safegroup Breda. Hier worden vrouwen en hun kinderen  opgevangen waarbij diverse gezinsproblematiek en huiselijk geweld een rol spelen. Hier masseer ik vrouwen en kinderen, bied een luisterend oor en geef  af en toe dansworkshops. Tevens werk ik als vrijwillig jongeren coach bij Kamers met Kansen, een innovatieve vorm van huisvesting voor jongeren tussen de 17 en 26 jaar. Daarnaast ben ik sinds 2013 als vrijwilliger betrokken bij de Stichting LeukeDingenDag. Zij organiseert eens per jaar een zorgeloze dag voor kinderen die om diverse redenen niet meer thuis (kunnen) wonen, waarbij genieten en weer even gewoon kind kunnen zijn voorop staat.

Samen met mijn geliefde woon ik in Breda en gezamenlijk hebben wij 4 (stief)kinderen.

Scroll Up