Site Overlay

Wie ben ik

Nu, zoveel jaren later, ben ik dan toch bij mijn oorspronkelijke interesses teruggekomen. Als haptotherapeut en masseur heb ik alle aspecten van mijn oorspronkelijke interesses met elkaar vervlochten. Psychologie, het lichaam en de verhalen. De gehele mens. Ik mag een stukje meereizen, dichtbij komen en meevoelen. Mooi vind ik dat. En heel bijzonder, ieder keer weer.

Mieke Buijsman

Als ‘professioneel aanraker’ breng ik mensen weer in contact met hun lijf en hun gevoel. Hierbij maak ik naast mijn (levens)ervaring en kennis, gebruik van mijn persoonlijke kernwaarden: eerlijkheid, kwetsbaarheid en passie.

Emotionele eerlijkheid zie ik als een voorwaarde voor ontwikkeling en groei. Jezelf écht durven laten zien, voelen en horen, is de kracht die kwetsbaarheid in zich draagt. Want als je jezelf durft te zijn, hoef je je niet meer anders voor te doen. En alleen als je je vrij voelt om te zijn wie je bent, kun je voluit en gepassioneerd je leven leven!

Zo kwam ik in aanraking met massage en vervolgens haptonomie. Sinds 2012 heb ik een massagepraktijk aan huis. Hier geef ik met liefde tijd en aandacht aan mijn cliënten, die met uiteenlopende vragen bij me komen. De diversiteit aan mensen en hun verhalen maakt mijn vak, iedere dag weer, heel bijzonder.

Mijn post-hbo opleiding tot haptotherapeut heb ik gevolgd aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. In de haptonomie staat de ontmoeting centraal. Dit heeft voor mij een dubbele betekenis: het ont-moeten, ofwel het loslaten van ‘moeten’. Maar ontmoeten is ook met gevoel in contact treden met jezelf en met de ander en omgeving. Het werkelijk beleven van die ontmoeting helpt om jezelf weer te herkennen en te erkennen. Dit uitgangspunt sprak me enorm aan en daar wilde ik meer van weten. In 2015 ben ik daarom gestart met mijn opleiding en inmiddels mag ik mijzelf haptotherapeut noemen.

In mijn persoonlijk leven houd ik veel van dans en muziek, kamperen in Frankrijk, op avontuur gaan met onze zeilboot, films en boeken maar vooral van mijn geliefde, familie en vrienden.