Site Overlay

Massage

Massage helpt om weer in contact met je lijf te komen. Het brengt ontspanning of juist meer vitaliteit. Afhankelijk van wat jouw wensen zijn. Mijn massages zijn afgestemd op jouw behoefte. Soms stevig, soms zacht. Langzaam of met wat meer tempo. Of iets daar tussenin. Laten we vooral samen kijken wat jij nodig hebt. 

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om gezien en gehoord te worden. Bij een massage gaat het om jou, als persoon en niet (alleen) over je klacht. Tijdens mijn opleidingen als masseur werd er vooral technisch, klachtgericht en effectief gewerkt. De toevoeging van haptonomie in mijn massages brengt afstemming en affectiviteit in de aanraking. Met en vanuit gevoel masseren.

Huidhonger

Tijdens de coronacrisis is de term huidhonger veel in het nieuws geweest. Huidhonger is het gebrek aan liefdevolle aanrakingen en het verlangen naar huidcontact. De coronamaatregelen heeft meer dan duidelijk gemaakt hoe belangrijk nabijheid en aanraking voor ons is. Massage is een mooie manier om het verlangen naar aanraking en fysiek contact in te vullen.

Aanraking zorgt voor het vrijkomen van een aantal ‘feel good’ stofjes (zoals oxytocine en serotonine) die je een prettig gevoel geven. En wanneer je je prettig voelt, kun je ook beter ontspannen. Bovendien helpt massage bij het verbeteren van de doorbloeding van je huid en spieren, waardoor je sneller hersteld van kramp of spierpijn.

Massage gaat voor mij vooral over contact en verbinding. De wisselwerking in het contact tussen de aanraker en de aangeraakte. Aandacht en verbinding doet een mens altijd goed. Ik luister, met mijn oren en met mijn handen naar jouw verhaal. Tijdens de massage mag het helemaal over jou gaan. Je mag mij je verhaal vertellen, maar ook kiezen voor stilte. Het is jouw moment.

Massage voor kinderen

Kinderen kunnen erg genieten van een massage. Liefdevolle aanraking is tenslotte een van de eerste levensbehoeften van de mens. Een van de manieren waarop je je kind dit kunt bieden is door het geven van een massage. Een liefdevolle aanraking zorgt voor ontspanning en rust, en vanuit het gevoel van nabijheid en oprechte aandacht ervaart het kind dat het er mag zijn, dat het goed is zoals het is. Lees meer over massage voor kinderen.

Massage voor ouderen

Contact, aandacht en aanraking zijn voor ieder mens erg belangrijk, essentieel zelfs. Bij het verstrijken van de jaren blijft de behoefte hieraan natuurlijk bestaan. Maar met de drukte en hectiek van alledag en met het wegvallen van kennissen, vrienden of zelfs partners is liefdevolle, oprechte aanraking vaak niet meer zo vanzelfsprekend. Een massage kan dan een manier zijn om even die exclusieve, oprechte aandacht en aanraking weer te ervaren. Lees meer over massage voor ouderen.

Massage voor vrouwen

Exclusief voor al die prachtige vrouwen, ongeacht leeftijd, afkomst, uiterlijk of gewicht, bied ik de mogelijkheid om de Kashmirische Massage The Feminine Touch te ervaren! Een intense beleving waarbij de intuïtieve massage, haptonomie en tantra elkaar ontmoeten. Lees hier meer over The Feminine Touch!

Benieuwd hoe een massage bij Sense & Touch eruit zou kunnen zien? Bekijk onderstaande video voor een impressie.

Mijn massageruimte is aan huis en bevindt zich op de bovenste etage.
Wanneer je niet in staat bent om trap te lopen, vraag dan naar de mogelijkheden.