Site Overlay

Welke massage past bij jou?

Misschien ben je moe en gespannen. Heb je last van stijve spieren. Of je bent herstellende van een (sport) blessure en kun je daar wel wat ondersteuning bij gebruiken. Misschien zoek je naar een manier om even uit je hoofd te komen. Contact te maken met je lichaam. Of heb je gewoon even behoefte om met aandacht aangeraakt te worden.

Massage is voor iedereen. Het brengt de aandacht even helemaal naar jezelf. Er zijn genoeg redenen om jezelf te verwennen met een heerlijke massage.

  • Ontspanning – een massage werkt niet alleen ontspannend voor je lichaam, ook je gemoedstoestand wordt rustiger.
  • Energie – energiestromen worden gestimuleerd, waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam zich weer fit voelt.
  • Ondersteuning bij sport – tegen spierpijn en blessures is een massage zeer doeltreffend. Sporters vinden het prettig als ook de diepliggende spieren stevig gekneed en losgemaakt worden.
  • Contact – sommige mensen vinden het moeilijk of juist prettig om aangeraakt te worden. Door een massage kom je meer in contact met je lichaam.
  • Tijd voor jezelf – een keer ontspannen en jezelf verwennen is op zich al een goede reden
Soorten massage

Wanneer je de beslissing hebt genomen om een afspraak te maken voor een massagebehandeling, kom je voor de volgende uitdaging te staan. Er zijn een ongelooflijke hoeveelheid soorten massages waar je uit kunt kiezen, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.

Welke massage past bij jou

Veel van deze massages zijn geschikt voor iedereen, maar dat wil niet zeggen dat iedereen ze ook even prettig vindt. Daarnaast zijn er ook een aantal massagevormen, die niet voor iedereen geschikt zijn en een meer therapeutisch karakter hebben of een specifiek doel dienen. Zoals bijvoorbeeld lymfemassage, bindweefselmassage, tantramassage of sportmassage. De reden waarom je een massage wilt ondergaan bepaalt dan ook in meer of mindere mate het soort massage. En vooral je eigen voorkeur speelt daarin een grote rol.

Zo vindt bijvoorbeeld niet iedereen een Thaise massagebehandeling even prettig, of vindt een ander een hotstonemassage helemaal niks. De een houdt van zachte aanrakingen en de ander wil graag stevig aangepakt worden. Vaak is het gewoon uitproberen wat bij je past, maar het kan al helpen om bij het maken van een afspraak aan te geven wat het doel van je massage is, zodat de masseur je kan adviseren welke behandelingen daar het beste bij zou kunnen passen.

Welke masseur past bij jou?

Daarmee komen we misschien al bij het allerbelangrijkste aspect: welke masseur past bij je? Dit is heel persoonlijk en ook hier geldt dat de ervaring leert. Uitproberen. Volg je gevoel. Misschien kun je al een eerste selectie maken op basis van de uitstraling van een website en op welke manier de masseur of massagepraktijk zich presenteert. Misschien baseer je je keuze liever op de ervaringen van anderen. De een vindt het prettig om in een spa of sauna een afspraak te maken, de ander vindt een state-of-the-art massagesalon geweldig en een derde is meer op zijn gemak in een persoonlijk klein opgezette ruimte aan huis.

Ook de masseur zelf brengt zijn of haar persoonlijkheid mee in de massage. En we vinden nu eenmaal niet iedereen even leuk of aardig. En dat hoeft ook niet. Maar voor een massage is het wel belangrijk dat je je prettig voelt bij de masseur, anders wordt het erg lastig om te ontspannen en je over te geven aan de behandeling. Is er geen klik, zoek dan gerust verder.

Maar het aller-allerbelangrijkste: bewaak je grenzen zorgvuldig! Geef aan wat je prettig en vooral wat je niet prettig vindt. Wanneer je het gevoel hebt dat de masseur een grens overgaat, geeft dit aan en stop zo nodig de behandeling. En wanneer je een masseur hebt gevonden waarbij je je prettig en op je gemak voelt, geniet er van!!